00:00
00:00
TommyVF
Yo bro, I'm Tommy! I do animation, motion graphics, art and music. Follow me on Twitter for updates! My Gmail is tommyvadflaaten. Check my website for more of the cool stuff.

Tommy Vad Flaaten @TommyVF

Age 31, Male

Freelance animation

Kingston University London

Norway

Joined on 10/1/06

Level:
18
Exp Points:
3,460 / 3,600
Exp Rank:
15,441
Vote Power:
6.01 votes
Art Scouts
1
Rank:
Police Officer
Global Rank:
15,588
Blams:
157
Saves:
469
B/P Bonus:
10%
Whistle:
Normal
Trophies:
47
Medals:
62
Gear:
2

I like your new user image and banner MILK! What program did you use?

Ok, thanks! I made the banner/header in PhotoShop, and the Milk thing in Flash. Thanks! :)

Vel, jeg må si meg uenig i SimonG sitt utsagn, der han ikke har tatt de semikonstitusjonelle, eruptive hovedbrytsnedslagene i betraktning. Tar du kvadratroten av 5^-0,2 *, der X er politifolkene og Y er halvparten av regjeringen (av den logiritmiske og justisinfiserte betydningen), ser du at X = 0,2^5% - y^(0,5^2)
X = 0,00032 - y^(0,5^2%)
X + y^(0,5^2%) = 0,00032.

Så rekner vi ut og finner ut at de politifolkene som SimonG refererer til, forsvant under en letningsaksjon for å finne Karl XII's gamasjer for ganske nøyaktig 283 år siden.

Men ikke glem at dersom relativitetsteorien skulle aksepteres, måtte mange av det 19. århundrets vedtatte sannheter forkastes. Det som ble forkastet var bl.a. den universelle gyldigheten av Newtons mekanikk og forestillingene om absolutt tid og rom. Også den lysbærende eteren ble overflødig, fordi det i relativitetsteorien ikke var a priori mulig å påvise noe medium for lysbølgenes utbredning. Noen interessante konsekvenser av relativitetsteorien er tidsdilatasjon, lengdekontraksjon, tvillingparadokset og sammenhengen mellom masse og energi (masseenergiloven, E = mc2). I dag er relativitetsteorien eksperimentelt bekreftet, blant annet i partikkelakseleratorer. Dette er en ting som er vesentlig tilstedeverende i denne saken. Takk.

Men igjen, vi må se på omstendighetene av kvadratroten. Spionasjen mot slagskipene "Tirpitz" og "Scharnhorst" i Alta ble utført av stedlige norske ungdommer etter oppdrag fra britene. Etterretningssjefen og telegrafisten, Raaby, kom med ubåt fra England til Senja, og reiste derfra til Alta, hvor han organiserte gruppen. Spionasjegruppen, med sine radiosendere og kurertjeneste, var en av de mest effektive i Norge. Gruppen fikk gratulasjoner fra den britiske Kongen (The Kings order) for en jobb, som i følge britenes utsagn, forkortet krigen med minst 6 måneder , og reddet derved noen hundre tusen liv på krigsfrontene. Hvis man ganger opp dette, setter det i parentes, legger til 34,6 nuller, deler på negativen av det høyeste tallet innenfor 34-45-17-5-sjangeren og dytter det til høyre for det avkuttede katten på bildet, vi du finne ut av noe merkverdig. Vet du hva det er?

Husker du nå på at Google dominerer informasjonskildene våre? I løpet av oktober sto Google alene for over 60 prosent av søkene gjort på nettet av amerikanerne. Tallet utgjør en økning for den gigantiske søkemotoren på hele åtte prosent. Microsoft og Yahoo! har samtidlig mistet markedsandel, og står for henholdsvis 11,4 og 16,9 prosent av søkene gjort på nettet i USA i løpet av oktober. Så det er definitivt viktig.

Ja, da finner du ut at det ikke VAR en sommerfugebæsj som traff skipet "Tirpitz" i 1876. Og når det ikke var en sommerfuglbæsj som traff Tirpitz i 1876, så snur det hele saken på hodet. Tar du kvad.. vent, må stikke.

E=Mc2. Mer trengs ikke å si om denne saken.

men så må vi ikke glemme Pippiztenes angrep på finland i 1988 da mange uheldige finner ble utnyttet og manipulert, nermest dyttet ned flere tidsaldere. Ja, så langt ned at de omsider måtte bruke den mest primmitive av alle redskaper, den første eksterne opptaksbare finurlighet som noen sinne har preget vår menneskelige tilværelse - kringlen. Denne fantastiske kreasjonen som både kunne brukes som en praktisk parfymebeholder, samtadig som den egnet seg som et fabelaktig verktøy innen alt fra mord og våpenbruk, til underholdene elementer slik som vannski, ballspill og toalett.

Hvis vi forkuserer på det tilfeldige faktum at denne hendelsen skjedde på nøyaktig samme tidspunkt som en helfordøyd sommerfuglbæsj forlatet insektet endetarm i det den tok av fra anusen i en fart på 75,21371274168273174121 km/h, finner vi ut at det hele skapte en interplanetarisk port av nanoskrevfonarium og kraniumsemleritt som enhver heldig blindpassasjer kunne snuble gjennom. Men så er spørsmålet: hvem er blindpassaskjeren?

Husk nå på at dagtidens mysterier hviler på en dominerende dominans: EØS-avtalen gjør EU til Norges viktigste samarbeidspartner i Europa på miljøområdet. Dette gjelder særlig arbeidet med utfordringer knyttet til klimapolitikk, produksjon og bruk av helse- og miljøfarlige produkter, avfall og forurensning av luft, vann og jord. Naturforvaltning omfattes ikke av avtalen. Kulturarv omfattes til dels av avtalen, men er organisert under kultur. Norges muligheter til formell deltakelse i utviklingen av EU-lovgivning er knyttet til adgangen til å delta i Europakommisjonens arbeidsgrupper, ekspertgrupper og komiteer samt i det Europeiske kjemikaliebyrået i Helsinki. Vi deltar i mer en 50 slike grupper. I tillegg kommer er utstrakt uformelt samarbeid. Nytt regelverk på miljøområdet som innlemmes i EØS-avtalen innarbeides i norsk regelverk. Gjennom EØS-avtalen deltar Norge også i arbeidet med framskaffing og formidling av informasjon om miljøutviklingen og virkningen av miljøtiltak i Europa i regi av Det europeiske miljøbyrået (EEA). Pluss at jagerflyet oppsto under den første verdenskrig og utviklet seg fra svært primitive maskiner til fullverdige jagerfly i løpet av noen få år. I mellomkrigstiden bremset utviklingen noe opp, men mye skjedde og allerede i 1939 fløy den første prototypen på et jetdrevet jagerfly. Under andre verdenskrig ble det utviklet en rekke spesialiserte jagerfly, som nattjagere og eskortejagere. I dag finnes hovedsakelig to typer: en mindre type som er vanlig i de fleste flyvåpen, og en større type, som krever lengre operasjonsradius og større drivstofflast. Utviklingen skjøt fart igjen; ved begynnelsen av krigen var dobbeltdekkere fremdeles vanlige og ved krigens slutt var allerede de første jetdrevne jagerfly i tjeneste. Utviklingen av jagerfly etter den andre verdenskrig har vært preget av, i større grad enn ren ytelse, stadig mer avansert avionikk, overgangen til missiler som hovedbestykning og mer avanserte våpensystemer. Jagerflyene som var aktive på 1960-tallet hadde for eksempel generelt høyere topphastighet enn dagens jagerfly.

Kringlen? Er det ditt eneste faktum av fakta? Jeg er dypt skuffet. Jeg må virkelig bevise for deg, det at rumpesnurren til professor knebelsknapp ikke nødvendigvis VAR så bred og mellom-blå som dere kanskje trodde (eller det jeg har forstått). Kanskje var han kun en ussel skomaker for Nils klikkenupp? Hvem vet? For at vi skal få en forståelse for dette temaet, må vi gjennomgå dets fakta og opphav gjennom tidenes grønne sauer.

Sjansen er stor for at Stoltenbergs russiske kollega, stålmannen Vladimir Putin, kommer til å trekke lett overbærende på smilebåndet dersom informasjonen om nordmennenes jaktnovise av en statsminister lekker ut i russiske presse. Hva??!!! tenker du sikkert, men nei.
Lyktestad startet det møysommelige arbeidet med å lage prototypen til lommelykten dagen etter. Hans første prototype bestod av en glasskuppel med et stearinlys innvendig som var lite nok til å kunne stikkes ned i lommer. Problemet med denne prototypen var at man trengte fyrstikker for å tenne stearinlyset, noe Lyktestad hadde erfart kunne bli et problem om det var mørkt rundt deg - og her ender historien om første prototype.

Andre prototype fortsatte ned samme sti, men med en litt annen måte å angripe problemet med mangel på fyrstikker. Lyktestad fant ut at om hver lommelykt ble utstyrt med en fyrstikkeske ble problemet eliminert - trodde han.

Lyktestad døde den 14. oktober 1911, under en høststorm som førte til strømbrudd. På grunn av strømbruddet fikk Lykkestad bruk for lommelykten, som dessverre lå i lommen på frakken hans. Lyktestad måtte dermed lete etter fyrstikker for å finne frakken med lommelykten, og i jakten på fyrstikkene falt Lyktestad ned trappen fra andre etasje og ble funnet dagen etter med brukket nakke, uten fyrstikker.

Da er det vel lettere å forstå?

Tvert imot, min gode venn, du må ta hensyn til Rasekatter. Dette er en ganske avgjørende avgjørelse, sjønner du. Rasekatter, slik man forestiller seg de mange ulike katterasene i dag, oppsto først sent på 1800-tallet. Ved den første katteutstilling i Crystal Palace i London i 1871 ble det vist fram 25 klasser med katter, men svært få rasekatter slik vi kjenner dem. Europeisk korthår og perser var med, samt en tidlig variant av burmeser. Man kan derfor konkludere med at rasekatter er et resultat av den økte velstanden som oppsto i Europa på 1800-tallet, i likhet med de mange hunderasene som ble skapt på denne tiden.

Rasekatter pleier ikke å ferdes fritt omkring, fordi de ofte er svært kostbare. De er imidlertid like dyktige jegere som huskatten, selv om flere av rasene ikke har en pels som passer særlig bra på våre breddegrader. Norsk skogkatt er et eksempel på en rasekatt som passer inn i vår fauna og som tåler godt det nordiske klimaet.

Norske Rasekattklubbers Riksforbund (NRR), som organiserer rasekattklubbene i Norge, anerkjenner 37 katteraser, men disse må på ingen måte forveksles med en komplett liste over alle såkalte renrasede katter (rasekatter). NRR er tilsluttet Fédération Internationale Féline (FIFé), som er et internasjonalt forbund som organiserer en rekke nasjonale rasekattforbund. Det finnes imidlertid flere slike internasjonale rasekattforbund, der andre katteraser kan være representert.

Men siden dette kan virke uinteressant, la oss fokusere på nåtiden. Etter at HP hadde investert 7 millioner dollar (49 millioner kroner) for å imøtekomme Microsofts krav senket Microsoft de samme kravene.

HP er ikke så veldig glade i Microsoft akkurat nå. Selskapet inviterte ganske store summer i å levere maskiner som møtte Microsoft Vista Capable-krav.

Senere skulle det vise seg at Microsoft senket maskinvarekravene så også systemer med Intels gamle skjermkort 915 fikk lov å bære plastlappen som skulle gjøre kunden sikker på at XP-maskinen var klar for Vista.

Skandalen har brygget i flere år. Allerede i 2006 sendte Richard Walker en epost angående saken:

«I hope this incident isn't a foretaste of the relationship I will have with Microsoft going forward, but I can tell you that it's left a very bad taste with me and my team». Først nå ser alle detaljene til å dukke opp.

Brevet har dukket opp i forbindelse med en «class action lawsuit» der to personer som hadde kjøpt ny PC mener de hadde blitt villedet til å kjøpe en maskin som var merket som Vista-klar, men som likevel ikke var det ifølge dem.

Så er det også mulighet for å vise tilbake til et annet faktum. Eksplosiv klaseammunisjon er forbudt av to hovedårsaker. De er områdevåpen som under bruk dekker store områder med eksploderende granater som også sprer stålsplinter. De skiller dermed ikke mellom stridende og sivile, noe som strider mot et av grunnprinsippene for krigens folkerett. Etter bruk blir et uakseptabelt stort antall armerte eller ustabile ikke-eksploderte blindgjengere liggende igjen. Disse kan gå av ved minimal berøring og utgjør en stor trussel mot befolkningen i området de er brukt. Dokumentasjon viser at slike blindgjengere kan eksplodere over 40 år etter de har vært brukt.

Norge tok høsten 2006 initiativ til en internasjonal prosess for å få til et forbud mot klaseammunisjon. Prosessen resulterte i den nye klaseammunisjonskonvensjonen som ble fremforhandlet og vedtatt av 107 stater i Dublin i mai 2008. Den nye konvensjonen forbyr all bruk, produksjon, lagring og eksport av klaseammunisjon. Konvensjonen definerer klaseammunisjon som: En beholder laget for å spre eksplosiv subammunisjon som hver veier mindre enn 20 kilo. Ladninger som har færre enn ti subladninger, som hver veier mere enn fire kilo, og som hver kan identifisere og treffe et definert mål og har elektroniske systemer for deaktivering og selvødeleggelse, faller ikke inn under forbudet.

Klaseammunisjon ble brukt i stort omfang i Cambodsja, Laos og Vietnan (ca 1965 - 1975), i Irak (1991 og 2003), i Serbia (1999) i Afghanistan (2001 - 2003) og i Libanon (2006). Russiske styrker brukte klaseammunisjon mot Georgia under kampene i august 2008.

Bli ikke sikker på din stilling i teorien! Niks niks! Les først om Birka. Birka var en svensk handelsby i vikingtiden, på lik linje med Kaupang i Norge. Birka lå på Björkön i Uppland. Byen ble opprettet på 700-tallet og hadde i sin storhetstid omkring 1000 innbyggere. Birka nevnes på 800-tallet som Birca, som anses å være en latinisering av Björkö. Birka omtales av Adam av Bremen. Hit kom den hellige Ansgar og anla den første kristne menighet på den skandinaviske halvøy i 829. Cirka syv hundre personer bodde på Birka da byen var som størst. Kjøpmenn fra nær og fjern (selv fra den arabiske halvøy) med dyrebare handelsvarer søkte seg til byen, men de fleste utlendingene synes å ha vært frisere. Mot slutten av 900-tallet ble Birka forlatt til fordel for Sigtuna.

Birka har vært fokus for undersøkelser siden 1600-tallet. De første systematiske undersøkelsene ble imidlertid utført av arkeologen Hjalmar Stolpe mellom 1871 og 1895. De største moderne utgravningene fant sted mellom 1990 og 1995, da Björn Ambrosiani undersøkte den såkalte «Svarta jorden» hvor hovedbosetningen skal ha vært.

Hovedområdet ligger ved Björkö og dekker omtrent 7 hektar. De arkeologiske undersøkelsene her har avdekket både bosetningsspor og gravfelt. Fra disse undersøkelsene har man kommet frem til at det kan ha bodd så mange som 1 000 mennesker i Birka da byen var på sitt største. Byen var i følge Rimbert omkranset av et palisadeverk, selv om de arkeologiske undersøkelsene ikke har funnet bevis for dette. Det er heller ikke kjent hvordan husene innenfor palisaden så ut, men det er sannsynlig at de var bygd av tre.

De arkeologiske undersøkelsene har avslørt at Birka var en svært aktiv handelsplass og at det var hjem til handelsmenn, håndverkere og bønder. Her ble det blant annet handlet i arabisk sølv, russiske perler, jern og pelsverk.

Kulturminner i dagen ved utgravningsplassen på Kaupang
Rekonstruerte hus i Hedeby i tidsriktig byggestil.

Skiringssal var en handelsplass, en kaupang, som lå ved Kaupangkilen i Viksfjord fem km østenfor Larvik sentrum. Skiringssal betraktes som Norges første by. Man referer ofte til stedet som Kaupang. Man antar at på 800-tallet kan det ha bodd 400-600 mennesker der. Universitetet i Oslo har gjennomført store utgravninger fra 2000 til 2002. [2]

Våre eldste kunnskaper om kaupangen i Skiringssal har vi fra en samtidig skriftlig kilde. Den skriver seg fra en nordnorsk sjøfarer og handelsmann, Ottar fra Hålogaland fra rundt 880-tallet, som fortalte om 'nordmennenes land' til den engelske kong Alfred den store og om reisen han hadde gjort langs norskekysten, innom Skiringssal og Hedeby, før han kom til London.

Hedeby var en dansk kaupang helt sør i Danmark, rett ved Danevirke. Navnet betyr heden eller lyngmo. Hedeby var en viktig kontakt midt mellom Østersjøområdene i øst, de saksiske markeder i vest, de frankiske og germanske markeder i syd, og den norske kaupangen Skiringssal i nord. Kaupangens utvikling besto i dens gunstige beliggenhet; dels var den beskyttet mot overfall fra syd av Danvirke-befestningen, dels lå den ved vestenden av Østersjøen, hvor det ble lastet av til transport av varer tvers over Jylland, og dels lå den ved hærvegen hvor den nord- og sydgående trafikken langs land passerte stedet.

Den første bosetning der går tilbake til midten av 700-tallet. I 803 nevnes stedet i kildene for første gang. Fra 1000-tallet ble Hedeby beskyttet med festningsvoll. Byområdet innenfor befestningsverket dekket 24 hektar.

Munken Ansgar fikk omkring år 848 tillatelse til å bygge en kirke i Hedeby, og utførte her den første kristne misjon i Danmark. Muligens var Hedeby en kortere tid under svensk styre.

Så vil jeg avslutte med et kort tilbakeblikk: Ibsen. Ibsen skrev dikt under hele forfatterskapet sitt, men fortrinnsvis i den første halvdelen av det, frem til 1875. Etter det oppga han på det nærmeste verset som kunstform.

Husk på dtte neste gang du uttaler deg om en avgjørende faktor i en slik dominerende dominans, Simon! Takk for min mulige innsikt! Bye!!

Jeg sakkynder dere herved til 30 dagers samfunnstjeneste og underholdning av fem katter over et tidsrom på en halv kvadratrot, grunnet bruk av Wikipedia under en meget fremskredet og byggemodnet redegjørelse.

*løper vekk*

am i late O.o
any nice looks like an actual cartoon!

Ok, thanks! That's our goal... :)